Slide - Om Byen

Om Byen

Mejrup Kirkeby

Mejrup Kirkeby er Holstebros østlige bydel. Mejrup Kirkeby, også omtalt som Mejrup i daglig tale, har meget at byde på, både for store og små. I 2021 var der 4.901 indbyggere i Mejrup. Mejrup ligger tæt på Holstebro-motorvejen, hvilket gør det let at komme til både Herning, Silkeborg og Århus.

Mejrup har egne dagplejere, vuggestue, børnehave, kirke, skole og et rigt foreningsliv, der spænder bredt. Læs mere om foreningslivet hos Mejrup Gymnastik & Ungdomsforening her og se, hvilke foreninger og sportsgrene der tilbydes.

I centrum af Mejrup finder du Mejrup Kultur- og Fritidscenter, hvor det er muligt at afholde sin næste fest og dyrke sin idræt. Læs mere om centret her.

Et andet samlingspunkt er Mejrups borgerforening, som blandt andet hvert år afholder juletræstænding til stor glæde for alle byens børn. Læs mere om borgerforeningen her.

Byen er omgivet af smuk natur og ligger op ad Storåen og Tvis Mølle, hvor man blandt andet kan opleve Tvis Mølle naturlaboratorium. Derudover findes der løbe-, gå- og cykelruter langs Storåen og Elkjær stien i Mejrup syd. Arealet ned mod Storåen må ikke bebygges, og der er anlagt overfladebassiner og mange gode stier. Området bliver flittigt brugt af både børnehave og skolen til udflugter. Byudviklingen i Mejrup er sket med stor respekt for naturen. Midt i Mejrup finder du Elkjær skoven, som er en perle på 12 tønder land. Både store og små har glæde af skoven og dens rige dyreliv. De store, frie, grønne områder, det rige foreningsliv og de mange stier hele vejen ind til Holstebro er med til at gøre Mejrup til et attraktivt sted at bo.