MGU - Cyckling Slide

Træning

Træningstidspunkter

Sommertræning efter officiel sæsonstart: 
Tirsdag og torsdag, kl. 18.30 og søndag kl. 9.30. 

Vintertræning starter den 1. september og slutter ved sæsonslut: 
Tirsdag og torsdag, kl. 18.00 og søndag kl. 9.30.

Udenfor sæson:
Der er ofte opslag fra medlemmer på klubbens facebookside om følgeskab - dag og tidspunkt afhængig af vind og vejr. Et stigende antal klubmedlemmer kører gravel om vinteren i områdets plantager, der arrangeres fælles spinning mens andre mødes virtuelt på Zwift.

Nye medlemmer:

Er du nyt medlem af MCC eller har du bare lyst til at prøve om motionscykling er noget for dig, så er du altid velkommen til at cykle med på vores træninger.
Vi anbefaler nye medlemmer, som ikke har cyklet i klub eller i grupper før, at kontakte bestyrelsen inden træning. Så vil klubben sørge for, at der bliver taget godt i mod dig og hjælpe dig igang bedst muligt.

Træning generelt:

Vigtigt at alle medlemmer respekterer de officielle træningsdage/tider (Fra sæsonstart til 1/9). Dvs. der kan IKKE aftales træning på dagene: tirsdag, torsdag og søndag. Der køres ALTID fra Mejrup Hallen disse dage. Alle andre dage står det én frit for at arrangere ture på de tidspunkter som man ønsker. Det samme gælder hvis en træningsaften falder på en helligdag.

Træningsfilosofi og -tilrettelæggelse

Vi har alle forskellige ambitionsniveauer og mål. Nogle af os vil gerne køre hurtigt og være med fremme, når der køres motionsløb, andre bruger alene cyklingen som kredsløbstræning og/eller ”vægtbegrænser”. Klubben tilstræber at tilgodese samtlige af disse behov. Afhængig af fremmødet køres der derfor i op til 4 grupper, hvor strækning, fart og træningsmetode er afpasset efter den enkelte gruppes dagsform og ambitionsniveau. Ved samlet træning tilpasses hastigheden til deltagerne.

Er du på det rigtige hold?

Mærk efter om du kører på det rigtige hold. Det er vigtigt at man som ny og gammel medlem mærker efter om man kører på et hold som er stærkere end ens egen formåen eller om man faktisk er den stærke på holdet. Begge kan ødelægge det for de hold man har valgt at køre. Vælger man fx et hold som kører stærkere end det man selv kan, så tages der selvfølgelig hensyn til én, men det betyder at holdet ikke kan køre det man har planlagt. Vælger man fx et hold, hvor man er væsentlig stærkere, så er det vigtigt at man tager hensyn og sørger for at passe ind efter det tempo som holdet formår – ellers risikerer man at sætte tempo over niveau.

Kaptajn:

Vi har uddannede kaptajner hos MCC, deres rolle er: 
- At sørge for at der køres sikkerhedsmæssigt forsvarligt
- At gøre de ryttere som har valgt et forkert hold opmærksomme på at de næste gang bør køre på et andet hold 
- At det udmeldte tempo for holdet overholdes. 
- Drejer man fra undervejs på turen, så skal Kaptajnen have besked.